Testen van tekst-mining platform voor bruikbare pre-klinische modellen

Nieuws

Testen van tekst-mining platform voor bruikbare pre-klinische modellen

TNO heeft in opdracht van FAST een publiek beschikbaar tekst-mining platform ontwikkeld om doelgericht bruikbare preklinische modellen te vinden voor jouw toepassing. Het gaat om een platform dat gericht is op identificatie van preklinische modellen en hun translationele waarde op basis van publieke documenten, van bijvoorbeeld EMA EPARs, Pubmed.

In een exploratieve fase is de FAST tool ontwikkeld als proof-of-concept. We zijn nu op zoek naar toekomstige gebruikers die mee willen denken over hoe een optimale implementatie eruit ziet, zowel wat betreft interface als functionaliteit. We hopen dat je hieraan mee wilt werken!

Hoe het werkt:

 1. Registreer je op diamonds.tno.nl
 2. Stuur een mail naar support.diamonds@tno.nl om te laten weten dat je meedoet zodat je account wordt geactiveerd
 3. Exploreer de huidige platforms (zie onder) zodat je feedback kunt geven
 4. We organiseren twee sessies:
  1. Een sessie om de tools en doelstelling toe te lichten
  2. Een integrale feedback sessie om tot een nieuw ontwerp te komen waarin de wensen van gebruikers zo veel mogelijk worden geborgd
 5. Gebruikers die gedurende de ontwikkeling mee willen blijven denken krijgen hiertoe de gelegenheid

De beschikbare platforms:

 1. FAST: een beta tool die preklinische modellen uit EMA documenten extraheert. Dit data-gedreven model dient als startpunt voor het design van de uiteindelijke implementatie.
 2. TargetTri: een platform voor drug target – effect relaties dat binnenkort beschikbaar komt in het publieke domein. Dit platform is ontwikkeld in een collaboratie met 4 farmaceutische bedrijven en geeft goed weer hoe resultaten uit teksten kunnen worden gestructureerd.

TNO is een toonaangevend onderzoekscentrum dat onder andere actief is op het gebied van biomedische tekst-mining. TNO wil met andere partijen bijdragen aan het versnellen van geneesmiddelonderzoek. Zij doen dit onder andere door publiek beschikbare informatie te analyseren, interpreteren, en beschikbaar te stellen aan onderzoekers op een intuïtieve manier. Lees hier meer.