Podcast: ‘Hoe innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan’ | Drug repurposing #2 De knelpunten

Nieuws

Podcast: ‘Hoe innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan’ | Drug repurposing #2 De knelpunten

Hoe innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan? In de vierdelige podcastserie lichten we de drug repurposing route uit. In de eerste aflevering: ‘De potentie van drug repurposing‘ gingen onze gasten in op de potentie van drug repurposing.

Moderne technologie maakt snelle screening op mogelijke nieuwe toepassingen mogelijk maar tegelijkertijd blijkt dat deze route naar de patiënt toe nog vele knelpunten bevat. Een gezond verdienmodel is vaak afwezig en beperkte regulatoire mogelijkheden belemmeren nog te vaak de route van initiële vondst naar consistente beschikbaarheid voor patiënten. De beperkte succesvolle voorbeelden van drug repurposing laten zowel het enorme onbenutte potentieel als het ontbreken van een reguliere ontwikkelingsroute zien.

In de tweede aflevering duiken we in deze knelpunten, wat houdt ons tegen of werkt ons tegen bij drug repurposing? Onze gasten: Marjon Pasmooij van het CBG, Lonneke Timmers van Zorginstituut Nederland en Jean Hermans van Bogin gaan in gesprek over hun ervaringen en expertise met het omgaan en overwinnen van knelpunten bij drug repurposing.

De volgende aflevering staat eind november voor je klaar. Dan gaan we in op  een gezonde business case creëren voor drug repurposing.