FAST vacature: programmasecretaris

Nieuws

FAST vacature: programmasecretaris

Wat ga je doen?
Als programmasecretaris ondersteun je de adviseurs en directie van FAST bij projectmatige en inhoudelijke trajecten. Trajecten die erop gericht zijn dat nieuwe geneesmiddelen sneller bij patiënten komen en tegelijk betaalbaar zijn. Je helpt met de uitwerking en bewaken van de planning, de monitoring en begeleiding van processen.

Je zult je richten op de volgende werkzaamheden:

 • bijdragen aan het ontwikkelen en opzetten van opdrachten aan externen, inclusief het uitzoeken van beschikbare informatie op het betreffende onderwerp
 • monitoring van de projecten die via aanbesteding zijn uitgezet
 • maken van planningen en signaleren van eventuele knelpunten in de voortgang
 • organiseren en voorbereiden van overleggen en werkgroep-vergaderingen, inclusief verslaglegging
 • ondersteunen bij het inhoudelijk vormgeven en organiseren van programma-activiteiten, zoals workshops en bijeenkomsten
 • monitoring van vragen die binnen komen in het wegwijsloketen voortgang met betrekking tot de beantwoording
 • zoeken en benaderen van experts voor trajecten, werkgroepen en bijeenkomsten

Voor alle werkzaamheden geldt dat er een groot beroep op je zelfstandigheid wordt gedaan, waarbij je veel in contact staat met de partners van het landelijke netwerk van FAST. Het team bestaat met jou erbij uit 7 personen. Je werkt nauw samen met de andere FAST teamleden.

Wat betekent werken bij FAST?
FAST (Centre for Future Affordable Sustainable Therapy development) heeft als doelstelling het inrichten en uitvoeren van een coördinerend expertisecentrum ter bevordering van het sneller, slimmer, beter en goedkoper ontwikkelen, produceren en beschikbaar stellen van nieuwe therapieën voor patiënten. Een centrum dat ondersteuning biedt aan therapie-ontwikkelaars (zowel vanuit academische als bedrijfsmatige partijen) middels het ontsluiten van (inter)nationale relevante kennis en expertise en het gezamenlijk met veldpartijen inventariseren en agenderen van kansen en knelpunten door de keten heen, en bedenken van, en experimenteren met, oplossingsrichtingen.

We bouwen samen met partijen aan dit expertisecentrum in de vorm van een nationaal netwerk van hubs waar kennis en expertise wordt gebundeld en waar kan worden gepionierd met oplossingsrichtingen voor knelpunten. Dat doen we in eerste instantie op de speerpunten drug repurposing, cel- en gentherapie en medische isotopen met bijzondere aandacht voor zeldzame ziekten en infectieziekten. Samenwerking tussen alle partijen en patiëntenparticipatie vormen daarbij de rode draad waarbij we ernaar streven innovatie en betaalbaarheid hand in hand te laten gaan.

Binnen FAST koesteren we de kernwaarden “maatschappij sensitief, proactief, ondernemend, en flexibel’, en vanuit deze waarden gaan wij ook met elkaar en het werk om.

Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Economische zaken en Klimaat (EZK). FAST is een zelfstandige organisatie die wordt gehuisvest bij ZonMw, je aanstelling vindt plaats bij ZonMw.

 

Wie zoeken wij?
Een collega die zich graag wil ontwikkelen, flexibel is en vol met positieve energie zit. Jij beschikt over een zelfstandige en proactieve werkhouding en werkt graag samen in een team. Met een praktische en nuchtere instelling pak jij zaken op een systematische en ordelijke manier aan. Zelfs als de werkzaamheden even hectisch zijn.

Aan kennis en ervaring heb je het volgende in huis:

 • een relevant afgeronde academische opleiding, bij voorkeur biomedische achtergrond
 • ervaring met het goed structureren van informatie (samenvatten, beoordelen, interpreteren)
 • ervaring met projectmanagement
 • goede mondelinge én schriftelijke vaardigheden, in het Nederlands en in het Engels
 • goede kennis van Excel

 

Deze competenties passen bij je:

 • in staat het overzicht te bewaren, prioriteiten te stellen en te schakelen tussen een veelheid van werkzaamheden
 • het vermogen om inhoudelijke kennis bij elkaar te brengen en verbindingen te leggen op projectniveau

 

Wat bieden we jou?
Een programmasecretaris kan bij ons rekenen op een uitdagende en afwisselende functie, binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. Onze organisatie kenmerkt zich door een open, collegiale en informele werksfeer. Wij denken niet in rangen en standen maar gaan uit van de competenties van de collega’s en de ontwikkeling hiervan wordt gestimuleerd.

 • arbeidsovereenkomst voor 32 – 36 uur (0,89 – 1,0 fte) voor een periode van 12 maanden met de intentie tot verlenging
 • salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen  € 3.091,60 en € 4.921,54 (schaal 10 cao Rijk, salarispeil 1 januari 2024)
 • secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Rijk, waaronder Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het bruto salaris, 64 IKB-uren en 144 vakantie-uren per jaar (bij een volledig dienstverband), pensioen ABP, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskosten woon-werkverkeer (NS-businesscard), thuiswerkvergoeding en werkgeversbijdrage inrichting thuiswerkplek
 • hybride werkomgeving: deels op ons kantoor in Den Haag en deels vanuit huis

 

Solliciteren
Denk jij dat dit jouw functie is? Dan komen wij heel graag met je in contact! Je kunt jouw CV en motivatie separaat uploaden tot en met 27 februari 2024. Wil je eerst nog wat meer weten, neem gerust even contact op met Benien Vingerhoed, algemeen directeur, info@fast.nl / 070 349 5263).

Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, van wie je houdt en of je beperkingen hebt. We zijn nieuwsgierig naar wat jou drijft en naar jouw talenten.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Om interne doorgroei te stimuleren hebben collega’s van ZonMw daarbij voorrang op externe kandidaten. Wacht niet met solliciteren tot de deadline. Gedurende de publicatie plannen wij mogelijk al gesprekken in. Als we onze nieuwe collega hebben geworven, sluit de publicatie eerder. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.