Enorme impuls voor de Life Sciences & Health sector dankzij honoreringen Nationaal Groeifonds

Nieuws

Enorme impuls voor de Life Sciences & Health sector dankzij honoreringen Nationaal Groeifonds

Afgelopen week zijn de investeringen uit de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds toegekend. De honoreringen dragen bij aan innovatie en het duurzame groeivermogen van de Life Sciences & Health sector van Nederland. De gehonoreerde groeifondsvoorstellen geven een stevige impuls op bepaalde onderzoeksterreinen aan kennisinstellingen.

Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat: “Onze huidige welvaart en de grote overheidsuitgaven van nu waren niet mogelijk geweest zonder investeringen uit het verleden. Ik wil dat we ook in de toekomst kunnen blijven investeren in de samenleving. Om dat te betalen hebben we economische groei nodig. Het Nationaal Groeifonds maakt die duurzame groei mogelijk: de welvaart van morgen, begint vandaag.”

De toegekende voorstellen uit de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds op gebied van Life Sciences & Health zijn:

Biotech Booster: 246 miljoen
Oncode-PACT: 325 miljoen
Pharma NL: 80 miljoen

Nationaal Groeifonds
Het Nationaal Groeifonds is in 2020 gestart met als doel om het duurzaam verdienvermogen van Nederland te versterken. Het Nationaal Groeifonds investeert samen met initiatiefnemers in projecten die zorgen voor duurzame economische groei op langere termijn. Het kabinet trekt tot 2025 in totaal € 20 miljard uit voor het Nationaal Groeifonds. Het gaat om gerichte investeringen voor: kennisontwikkeling en onderzoek, ontwikkeling en innovatie. In deze tweede ronde zijn via verschillende ministeries 37 projecten ingediend. 28 voorstellen wisten met een gedegen onderbouwing de adviescommissie te overtuigen en zijn nu gehonoreerd.