Vacature: senior adviseur focusgebied cel- en gentherapieën

Nieuws

Vacature: senior adviseur focusgebied cel- en gentherapieën

Als senior adviseur bij FAST beweeg jij je op het snijvlak van ondernemerschap en academische ontwikkelingen. De focus voor deze functie ligt op de ontwikkeling van innovatieve therapieën, zoals cel- en gentherapieën. Je signaleert kansen in de verbetering en versnelling van therapieontwikkeling. Deze vertaal je naar strategische doelen. Je initieert en creëert draagvlak voor de totstandkoming van (nieuwe) trajecten met het oog op maatschappelijke valorisatie En daarbij breng je publieke en private partijen uit de innovatieketen samen. Je gebruikt daarvoor je eigen netwerk en je expertise. Maar je weet ook strategisch gebruik te maken van het landelijke netwerk.

In deze functie ben je er zowel voor de patiënten, behandelaars en kennisinstellingen, als voor bedrijven en overheden. Voor alle werkzaamheden geldt dat er een groot beroep op je zelfstandigheid wordt gedaan:

 • verbinden en adviseren van publieke en private ontwikkelaars, betrekken van benodigde expertise om de ontwikkelaar te helpen innovatieve therapieën tot aan de patiënt te brengen
 • inventariseren van obstakels in therapieontwikkeling
 • samen brengen en generen van oplossingen, bijvoorbeeld op basis van experimenten, om obstakels in de keten van therapieontwikkeling aan te pakken in samenwerking met patiënten, behandelaars, kennispartners, overheden en ondernemers.
 • draagvlak creëren en realiseren, uitbouwen en onderhouden van (nieuwe) innovatieve samenwerkingen op publiek-privaat niveau in een liaison rol.
 • samen met stakeholders doorontwikkelen van faciliteiten ter ondersteuning van onderzoekers en ondernemers, waarin win-win samenwerkingen centraal staan

In deze functie zal je in contact staan met de partners van het landelijke netwerk van FAST. Het team bestaat met jou erbij uit 7 collega’s, waar je nauw mee zal samenwerken.

Wat betekent werken bij FAST?
FAST (Centre for Future Affordable Sustainable Therapy development) heeft als doelstelling het inrichten en uitvoeren van een coördinerend expertisecentrum ter bevordering van het sneller, slimmer, beter en goedkoper ontwikkelen, produceren en beschikbaar stellen van nieuwe therapieën voor patiënten. Een centrum dat ondersteuning biedt aan therapie-ontwikkelaars (zowel vanuit academische als bedrijfsmatige partijen) middels het ontsluiten van (inter)nationale relevante kennis en expertise en het gezamenlijk met veldpartijen inventariseren en agenderen van kansen en knelpunten door de keten heen, en bedenken van, en experimenteren met, oplossingsrichtingen.

We bouwen samen met partijen aan dit expertisecentrum in de vorm van een nationaal netwerk van hubs waar kennis en expertise wordt gebundeld en waar kan worden gepionierd met oplossingsrichtingen voor knelpunten. Dat doen we in eerste instantie op de speerpunten drug repurposing, cel- en gentherapie en medische isotopen met bijzondere aandacht voor zeldzame ziekten en infectieziekten. Samenwerking tussen alle partijen en patiëntenparticipatie vormen daarbij de rode draad waarbij we ernaar streven innovatie, bedrijvigheid en betaalbaarheid hand in hand te laten gaan.

Binnen FAST koesteren we de kernwaarden “maatschappij sensitief, pro-actief, ondernemend, en flexibel’, en vanuit deze waarden gaan wij ook met elkaar en het werk om.

FAST is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Economische zaken en Klimaat (EZK). FAST is een zelfstandige organisatie die wordt gehuisvest bij ZonMw, je aanstelling vindt plaats bij ZonMw.

Wat breng je mee?
Vooropgesteld ben je een geboren en enthousiaste netwerker en inhoudelijk sterke adviseur. Je beschikt over een ondernemersmentaliteit en hebt kennis van de ontwikkeling van geneesmiddelen. Je durft onconventioneel te denken en te handelen, en je zet mensen in het netwerk aan tot acties die moeten leiden tot innovaties en doorbraken in therapieontwikkeling. Stevige doelstellingen en hoge verwachtingen schrikken je niet af.

Én je herkent jezelf in de volgende criteria en kwaliteiten:

 • WO-werk en denkniveau
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een publiek-private (netwerk)omgeving op het terrein van geneesmiddelenontwikkeling
 • aantoonbare kennis op het terrein van geneesmiddelenontwikkeling (bij voorkeur op het terrein van cel- en gentherapie) en bij voorkeur ervaring of affiniteit met de bedrijfskundige aspecten van geneesmiddelenontwikkeling
 • je hebt een ondernemende  mentaliteit, bent niet bang om problemen te benoemen en oplossingen aan te dragen en dat komt aantoonbaar naar voren in je cv
 • je genereert nieuwe ideeën en oplossingen, en kunt dit omzetten naar strategisch advies en haalbare projecten.
 • in staat om leiding te geven aan complexe, integrale, speelveld-brede projecten
 • vaardig in het creëren van draagvlak, en je weet dit om te zetten naar concrete activiteiten
 • je bent strak in de voorbereiding, en los in de uitvoering

Wat bieden we jou?
Een senior adviseur kan bij ons rekenen op een uitdagende en afwisselende functie, binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. Onze organisatie kenmerkt zich door een open, collegiale en informele werksfeer. Wij denken niet in rangen en standen maar gaan uit van de competenties van de collega’s en de ontwikkeling hiervan wordt gestimuleerd.

 • arbeidsovereenkomst voor 32 – 36 uur (0,89 – 1,0 fte) voor een periode van 12 maanden met de intentie tot verlenging
 • salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen  € 4.278,07 en € 6.320,43 (schaal 12 cao Rijk, salarispeil 1 januari 2024*)
 • secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Rijk, waaronder Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het bruto salaris, 64 IKB-uren en 144 vakantie-uren per jaar (bij een volledig dienstverband), pensioen ABP, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskosten woon-werkverkeer (NS-businesscard), thuiswerkvergoeding en werkgeversbijdrage inrichting thuiswerkplek
 • hybride werkomgeving: deels op ons kantoor in Den Haag en deels vanuit huis

*op 1 juli 2024 wordt het salarisgebouw met 8,5% verhoogd.

Solliciteren
Denk jij dat dit jouw functie is? Dan komen wij heel graag met je in contact! Je kunt jouw CV en motivatie separaat uploaden tot en met 5 mei 2024. Wil je eerst nog wat meer weten, neem gerust even contact op met Benien Vingerhoed, algemeen directeur, info@fast.nl / 070 349 5263).

Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, van wie je houdt en of je beperkingen hebt. We zijn nieuwsgierig naar wat jou drijft en naar jouw talenten.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Om interne doorgroei te stimuleren hebben collega’s van ZonMw daarbij voorrang op externe kandidaten. Wacht niet met solliciteren tot de deadline. Gedurende de publicatie plannen wij mogelijk al gesprekken in. Als we onze nieuwe collega hebben geworven, sluit de publicatie eerder. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.